Kismama Air Yoga

Air Yoga Kismamáknak

 

A várandóság időszakának foglalkozásai egyaránt tartalmaznak klasszikus air yoga elemeket, illetve olyan talaj gyakorlatokat, melyben a hammockot tehermentesítésre használjuk.

 

A kismama Air Yogában az ászanák nem kitartott testhelyzeteket, hanem folytonos, könnyed mozgásban végzett gyakorlatokat jelentenek. Figyelembe véve a várandósság időszakában folyamatosan változó női szervezet szükségleteit.Ezek főként a hátizmok erősítését, a gerinc rugalmasságának megtartását, a nyugalmi légzéskapacitás növelését, a csípőízületek rugalmasítását célozzák. Ugyanakkor nagyon fontos szerepük van ezeknek a mozgásoknak a kismama fizikai kondíciójának és ezáltal jó közérzetének elérésében, megőrzésében.

 

Könnyed légzés technika elsajátítása:

A speciális légzések szerepe is sokoldalú, a helyes erőltetés-mentes légzés elsajátításától, az izmok egyidejű lazításán át. Több fajta légzés technikát alkalmazunk.

 

Hintázás és ringatózás, relaxáció: mely szintén a testi-lelki ellazulást, feltöltődést, a pozitív képekben való gondolkodást, ráhangolódást segíti. Gyakorlati tapasztalat, hogy azok a kismamák is tudnak ilyenkor pihentetően ellazulni, akik a várandósság bizonyos időszakában otthon már nem tudnak rendesen aludni, mivel hammock igazodik a test alakjához, kényelmes alátámasztást nyújt annélkül, hogy nyomná a pocakot.

 

8. hétig végezhetjük a megszokott mozgásformát, hiszen általában ekkor még nem is tudunk a baba érkezéséről, a 8-12. hét között viszont szükséges a pihenés.

A foglalkozáson 12. hét után lehet résztvenni, amennyiben az orvos nem rendelkezik másképp, egészen a szülésig végezhető.

Reception: +36 30 424 02 42

EVERY DAY

07:00 - 09:00

16:30 - 20:30

1061 Budapest, Bajcsy Zsilinszky str 31

1074 Budapest, Dohány utca 28

  • aerialyogahungary.hu - facebook
  • aerialyogahungary.hu - Instagram
  • aerialyogahungary.hu - Youtube.com

Copying the content of the website is possible only with the permission of the owner!

@ Copyright 2016 Aerial Yoga Hungary

All rights reserved!